Ragu ajalugu
Pasta Ragu ehk Bolognese päritolu ulatub 18. sajandi Itaaliasse, kus see oli algselt lihapuljong ja köögiviljadega valmistatud kaste. Tänapäeval on see üks tuntumaid pastaroogasid maailmas.
Vaja läheb
Veisehakkliha 500g
1 porgand
1 sibul
1 sellerivars
150g toorsuitsupeekonit
2tl oliiviõli
500g passatat
Soola, pipart maitse järgi
Pool tassi punast veini
Lemmikpuljongit 1L
Valmistamine
1. Haki sibul, peekon, porgand ja seller kuubikuteks
2. Pane potti või suuremale pannile oliiviõli, siis peekon, prae kuni peekonist on rasv välja tulnud
3. Lisa köögiviljad ja prae 5 minutit
4. Lisa vein, prae kuniks vein on redutseerinud
5. Lisa hakkliha ja lase sellel pruunistuda
6. Lisa potti või panni passata
7. Väikesel tulel lase podiseda umbes 1.5hr
8. Kui kaste on redutseerunud hakka lisama puljongit umbes iga hr tagant
9. Jätka eelmist sammu kuniks kaste on pliidil olnud 5hr
10. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri pastaga